Galerie foto septembrie 2013

1. Biserica Romano Catolica Mircesti

-imaginile din interior  arata centrala termica si instalatia de gaz metan,realizate pentru biserica de catre Primaria Mircesti.

 

 

2. Modernizare drumuri de exploatatie agricola in comuna Mircesti ,in lungime de 4,3 km,realizate cu fonduri externe nerambursabile,program FEADR 2012-2013.

 

 

3. Construire baza sportiva in localitatea Iugani,cu fonduri guvernamentale si confinantare 10% Primaria Mircesti.

 

 

4. Instalatia de gaz metan realizata pentru Scolile Mircesti si Iugani de catre Primaria Mircesti.Ultima fotografie reprezinta sigla Programului "Bicicleta de la tara",program prin care 20 de copii din comuna Mircesti au beneficiat de biciclete pentru a ajunge mai usor la scoala.

 

 

5. Monumentul Eroilor din Comuna Mircesti,sat Iugani,inaugurat in data de 1 decembrie 2012.

6. Comuna Mircesti va beneficia de investitia "Canalizare si statie de epurare a apelor uzate in satele Mrcesti si Iugani".Investitia se va derula prin Administratia Fondului de Mediu.

 

7. Biserica Romano catolica din satul Iugani,construita si cu contributia financiara si logistica (utilaje) a Primariei Mircesti in perioada 2009 - 2012 si sfintita in ziua Domnului 22.08.2013.Cele 4 clopote din bronz ale bisericii noi,avand greutatea de 600/400/400 si 300 kg au fost realizate de catre o firma specializata din Italia,donate de Pr.Anton Danca si Pr.Blaj Marcel impreuna cu enoriasii satului Iugani.Casa parohiala Iugani a fost construita din donatiile locuitorilor satului Iugani in anul 2008.

 

8. Gradinita particulara cu program normal,"Sf.Nicolae",care functioneaza din anul 2010,este finantata de un grup de surori din cadrul congregatiei "Fiicele DuhuluiSfant",condusa de surorile Scott Margaret si Ana Maria Le Pabic.

 

9. Centrul Diecezan din satul Iugani,dispensar in cadrul caruia isi desfasoara activitatea medici de toate specialitatile.Se ofera si ingrijire la domiciliu.Functioneaza prin Caritas si un mic sprijin din partea Primariei Mircesti.

 

10. Statia de pompare APAVITAL din comuna Mircesti care alimenteaza satele Mircesti si Iugani a fost construita in anul 2009.

 

11. Platforma de colectare a gunoiului de grajd,investitie realizata in anul 2012 in cadrul proiectului "Control integrat al poluarii cu nutrienti".

 

12. Constructii reprezentand garajele Primariei Mircesti ,realizata in anul 2013,pentru utilajele din dotare.Utilajul Multifunctional Komatsu,achizitionat in anul 2009 din buget local este folosit la toate lucrarile de gospodarie comunala,indeosebi la intretinerea drumurilor comunale si satesti si la lucrarile de extindere a retelei de apa in localitatea Iugani,in lungime de 13,7 km.

 

13. Sediul Primariei comunei Mircesti.

 

14. Scoala cu clasele I-VIII "Vasile Alecsandri",reabilitata in anul 2008 prin programul de finantare al Bancii Mondiale care beneficiaza din anul 2012 de incalzire cu gaze netirale prin investitii facute de catre primarie.

 

15. Autospeciala pentru stins incendii,achizitionata de comuna Mircesti din Germania,din fondurile bugetului local,in valoare de 11.500 euro.

 

16. Microbuz scolar achizitionat in anul 2012,prin programul Ministerului Educatiei Cercetarii si Invatamantului,cu sprijinul Presedintelui C.J. Iasi,Cristian Adomnitei,pentru Scoala "Vasile Alecsandri".

 

17. Cimitirul ortodox din comuna Mircesti,amenajat si intretinut de Primaria Mircesti.

 

18. Caminul cultural din localitate a fost inceput cu finantare guvernamentala de 500.000 lei la finele anului 2008 si continuat cu finantare de la bugetul local,in prezent realizat intr-un procent de 60%,valoarea proiectului fiind de 1.900.000 lei.

 

19. Intrarea in comuna dinspre Pascani,pe D.J.208,reabilitat de catre CJ Iasi in anul 2011.

 

20. Cimitir romano - catolic,amenajat si intretinut cu sprijinul Primariei Mircesti.

 

21. Statii de maxi - taxi realizate de catre Primaria Mircesti.Comuna Mircesti este legata de transport feroviar si linii de maxi taxi catre orasele Pascani,Roman,Iasi si alte localitati din zona.

 

22. Cabinetele medicale se gasesc in cladirea fostei Banci Agricole.Aici functioneaza un cabinet stomatologic si in scurt timp se vor deschide cabinete medicale pentru medicii de familie.

 

 


Detalii localitate

Imagine din satelit a comunei Mircesti...

COMUNA MIRCESTI - IMAGINE DIN SATELIT

web hit counter